måndag 22 februari 2010

Vår helg började redan på torsdagskvällen då vi körde upp till stugan i ett väder med mycket blåst och snöyra. Fem timmar tog resan, men då mellanlandade vi på IKEA i Uppsala på vägen.

Stugan stod kvar och förhållandevis lite snö har fallit sedan vi var uppe sist. Någon mer takskottning lär inte behövas och de snöberg som bildades utanför fönstren mot väster har packat ihop sig så nu hade vi visst ljusinsläpp från den sidan in i stugan.

Viken i Sörfjärden har frusit nu. Det var riktigt mäktigt att se ut över ett hav som inte rörde sig. Får se hur länge isen ligger kvar, att det en gång ska bli vår, sommar och varmt känns som en utopi idag.

Nu är elarbeten vid kökshörnan avklarade och vi har bra arbetsbelysning över köksbänken. Anders har dessutom monterat eluttag här så nu behöver vi inga skarvsladdar längre när brödrost eller elvisp ska användas.

Lite finlir med fönstren har vi också börjat med. Fönsterfodren är trärena idag, men ska bli vita. Innan dess måste alla skarvar tätas. En hel tub silikonfog gick åt till lite drygt ett fönster. Många tuber kommer att förbrukas. Men det kommer bli fint när det är klart!

1 kommentar: